nieuws

VPD Transport & Logistics kiest als eerste voor de nieuwe 7-liter motoren


Recent nam de firma VPD Transport & Logistics uit Halle als één van de eerste in België vier Scania bakwagens van het type P250, voorzien van de nieuwe 7-liter motor, in gebruik. VPD kiest daarmee voor een stille, comfortabele maar toch krachtige motor, die tijdens de vele korte ritten in de stad ruimschoots voldoende koppel levert. VPD verzorgt o.a. voor Ikea de huis-aan-huis distributie, etageleveringen en zelfs montage van meubels bij de eindklant.

Bidfood gaat voor Scania op gas


Bidfood Flanders heeft acht bakwagens Scania P280 CNG (Compressed Natural Gas) aangekocht. De Scania’s P280 CNG die rijden op aardgas, zullen worden ingezet voor de distributie van food en non-food aan grootkeukens. “We rijden vaak in steden en in de buurt van scholen, vandaar onze keuze voor deze milieuvriendelijke vrachtwagens”, zegt vlootbeheerder Dominique Binon.

Bidfood

STAD GENT ZET IN OP KLIMAATNEUTRAAL LEERLINGEN VERVOER


In december nam de Stad Gent vier nieuwe CNG-aangedreven Scania Interlink LD schoolbussen in ontvangst. Deze vervangen vier van in totaal negen oudere dieselbussen van de stad, die op termijn allemaal vervangen zullen worden door dieselvrije, duurzame alternatieven. Hiermee zet de stad een verdere stap in het realiseren van haar doelstelling om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. De Scania Interlinks zullen vooral ingezet worden voor het vervoer van leerlingen binnen de stedelijke agglomeratie van Gent.

Stephex en Scania vinden elkaar in part­ner­ship


In de paardensport is Stephex net zo goed een begrip als Scania in de vrachtwagenwereld. De Stephex group is een expert in de handel van paarden wereldwijd, heeft tevens een eigen springstal en organiseert vijf sterren wedstrijden. De link met Scania is de bouw van paardenvrachtwagens en luxe motorhomes, waar de twee prestigieuze merken elkaar vinden.

stephex

Transport Hendrickx koploper met Scania 410pk LNG motor


Scania heeft in België de eerste exemplaren afgeleverd van trekkers met de 13-liter Scania gasmotor. Het hogere vermogen van 410pk is de stap waarop heel wat transporteurs hebben gewacht om de overgang te maken naar vrachtwagens op LNG voor transporten op langere afstand. Transport Hendrickx uit Hulshout behoort tot de koplopers onder de Belgische transporteurs.

hendrickx

DRIE NIEUWE SCANIA’S VOOR ROGETRANS


Rogetrans in Izegem is een transportbedrijf met familietraditie. Het bedrijf werd in 1989 opgericht door Roger Desmet, die al na een paar maanden versterking kreeg van zijn zonen Geert en Johan. Het bedrijf groeide in de jaren uit tot een gezond en nog steeds 100 % familiale onderneming. Recent nam het bedrijf drie nieuwe Scania trekkers, waaronder twee V8’s, in bedrijf.

ROGETRANS