nieuws

Scania uit het juiste hout gesneden voor Cohout


Cohout, één van de grote Belgische spelers op het vlak van bosexploitatie en houthandel, gaat bij de keuze van zijn eerste Scania meteen voor een klepper: een V8 van het Zweedse merk. De R580 in 50-ton uitvoering combineert een hoog laadvermogen met een laag verbruik. Niet enkel op papier, maar ook in de praktijk.

Materne-Confilux: al twintig jaar 100% Scania


De aankoop van een nieuwe P320 6x2N is de zoveelste uiting van het grenzeloze vertrouwen van voedingsmiddelenspecialist Materne-Confilux (Floreffe) in Scania. Het bedrijf uit regio Namen zal de nieuwkomer in het wagenpark inschakelen voor de distributie van fruitproducten op de Belgische markt. Een activiteit die het bedrijf al twee decennia met glans vervult.

De eerste Scania in de vloot van Jtd-Trans


Jonathan Devooght staat sinds vijf jaar aan het hoofd van het gelijknamige transportbedrijf uit Wingene, een zaak die hij met zijn echtgenote Annelies Cornelis runt. Rijden doen ze met een vloot van zes vrachtwagens, veelal gecharterd door verschillende soorten bedrijven, van een betonbedrijf tot koeltransporten. Nu maakte de eerste Scania 500S zijn opwachting in de vloot van het bedrijf.

Scania’s commitment aan batterij elektrische voertuigen


Het doel van Scania is om de leider te zijn in de transitie naar een duurzaam transportsysteem. Batterij elektrische voertuigen zullen het belangrijkste instrument zijn om deze verschuiving te stimuleren en om koolstofarme transportoplossingen mogelijk te maken met een beter rendemente voor klanten.