nieuws

Katoen Natie verduurzaamt wagenpark met Scania LNG


Katoen Natie heeft de volgende stap gezet in de verduurzaming van haar wagenpark en een Scania R410 LNG aan de vloot toegevoegd. Die trekker op vloeibaar aardgas zal 24 uur per dag ingezet worden op de trajecten Oost-Vlaanderen - Antwerpen en Antwerpen - Rotterdam. “Voor we tot de aankoop overgingen hebben we een demotrekker ook getest op deze trajecten met de chauffeurs die er nu mee rijden”, zegt Purchase Engineer Tom Brouwers.

Dec­ker-Van Riet her­be­ves­tigt ver­trou­wen in Scania


In 2015 kocht de firma De Decker-Van Riet zijn eerste 17 Scania bussen. In 2018 volgde een tweede grote levering van nogmaals 16 bussen. Onlangs herbevestigt het familiebedrijf uit Malderen andermaal zijn vertrouwen in Scania met een bestelling van in totaal 22 nieuwe Scania Citywide bussen, die voor de Vlaamse Openbare Vervoersmaatschappij De Lijn zullen rijden.

Drie Scania’s op gas voor Vervaet Verhuis


Vervaet Verhuis heeft twee bakwagens Scania R410B4x2 CNG (Compressed Natural Gas) en één Scania P340B4x2 CNG aangeschaft. Met die vrachtwagens op aardgas wil de verhuisfirma uit Aalter onderstrepen dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. “We rijden al met Euro 6 vrachtwagens”, zegt Commercieel Directeur Kurt Van Synghel. “Maar nu gaan we nog een stap verder en zijn we op de kar gesprongen van de Scania op CNG.”

Vervoer Daemen uit Weelde breidt vloot uit met Scania LNG trekkers


De niche-transporteur Vervoer Daemen uit Weelde bij Turnhout, kocht onlangs twee nieuwe Scania trekkers aan. Het zijn de eerste twee Scania’s, en meteen ook de eerste twee LNG trekkers in hun vloot van 18 voertuigen. “We zetten hiermee vol in op de vergroening van onze vloot”, aldus Ruud Daemen, zaakvoerder van Vervoer Daemen.