De mooiste V8’s op Truckshow Bekkevoort

Ook dit jaar was Scania aanwezig op Truckshow Bekkevoort. Op 10 en 11 augustus vierde Scania het 50 jarige bestaan van de Scania V8 nogmaals op Truckshow Bekkevoort. Via onze facebookwedstrijd kregen chauffeurs van een V8 de kans om dit samen met ons te vieren op de Scania stand. Diegene met de meeste likes bemachtigde een plaatsje naast onze Special Edition V8.

Tijdens Truckshow Bekkevoort spraken we één van de winnaars van de Facebook-actie, Erik Pernet. Hij werd beloond met een mooie standplek op de Scania stand van Bekkevoort. Met zijn S650 6x4 sleepwagen heeft hij heel het weekend de nodige aandacht op weten te eisen van het publiek.

Erik werkt reeds 13 jaar voor de Hamse Sleepdienst. Het takelbedrijf verzorgt de professionele afhandeling voor het takelen van combinaties na een panne, een ongeval of repatriëren vanuit het buitenland. Doordat een panne of ongeval niet te voorspellen is weet hij dan ook nooit op voorhand hoe zijn week er uit gaat zien. "Ik moest deze week nog naar Frankrijk om een trekker te gaan wisselen, er stond namelijk een trekker in panne. Dus dan ga ik eerst naar de klant een trekker afhalen, rij ermee naar Frankrijk om de goeie trekker af te zetten en de andere neem ik mee terug. Dit is een standaard opdracht, die wel vaker voorkomt." Ondanks dat het een 'standaard' opdracht is voor Erik geeft hij aan dat er aan variatie geen gebrek is. "Zelfs na 13 jaar is geen enkele dag hetzelfde, ik vind het nog altijd leuk. De ritten buiten België zijn eigenlijk de mooiste ritten. Een opdracht in Spanje, Engeland, Zwitserland of Italië is toch wel anders dan een opdracht in België." En dat hij er plezier in heeft blijkt ook wel uit de vouwfiets die uit één van de opbergvakken tevoorschijn komt. Die gebruikt hij om in de avond, wanneer hij in het buitenland is, om ergens naar toe te fietsen.

Het uiterlijk van het voertuig is ook iets wat voor de menig mens indrukwekkend is, een handgreep uit de reacties die Erik zien rondrijden met zijn V8 worden kort samengevat met; "WAUW", "dat is toch een grellige auto he" en "een ferme hut". Het is dan ook echt machtig om met dit voertuig te rijden aldus Erik.

Dat beperkt zich niet alleen tot het uiterlijk, de 650 paardenkrachten van zijn V8 zijn echt nodig met zijn werkzaamheden. "Op het gebied van vermogen zijn we eigenlijk beperkt in een paar merken, en Scania springt er als merk dan wel boven uit. Daarnaast is het voor vele chauffeurs een droom om met een V8 te rijden. Het in gang zetten van een V8 heeft ook echt wel iets, dat geluid kan je niet vergelijken met het geluid van een 6-cilinder."

Met als laatste vraag of hij het naar zijn zin heeft gehad op de stand krijgen we het volgende antwoord: "Het was enorm leuk om hier op Truckshow Bekkevoort te staan. Het is hier altijd plezant, de sfeer was plezant en de Scania stand was magnifiek."


Van Kinds af aan ben ik al gefascineerd geweest voor vrachtwagens omdat ik veel met mijn vader mee reed.

Maarten Michielsen - Michielsen B. Transport

Het is een beetje een hobby dat werk geworden is, of werk dat hobby geworden is.

Luc Van Der Stricht - De Rijcke Verhuur BVBA

Ik heb veel met een v8 gereden en ook een paar jaar met een 6-cilinder gereden. Maar die v8 is toch nog iets specialer.

Rudi Van Looy - RMC Trans