voor­­woord

Janko van der Baan

Executive Director Scania Benelux

Beste lezer,


Deze King of the Road staat helemaal in het teken van onze iconische V8 motor. Deze viert dit jaar zijn 50-jarige bestaan en ons huidige 16-liter V8 platform is nog nooit zo sterk en zo populair geweest. In deze 50 jaar heeft de V8 een gigantische ontwikkeling doorgemaakt waarbij het maximale vermogen meer dan verdubbeld is. Een ‘schamele’ 350 pk leverde de allereerste V8 terwijl er nu 730 paarden ter beschikking staan. Op milieugebied zijn de ontwikkelingen echter duizelingwekkend geweest. Het brandstofverbruik ligt zo’n 30% lager terwijl de huidige Euro 6 motor maar liefst een factor 60 minder roetdeeltjes uitstoot. Onlangs heeft de vakpers een Scania S650 V8 aan de tand gevoeld op hun eigen testroutes en de resultaten spreken boekdelen.


Minstens zo belangrijk zijn de ervaringen van onze klanten met hun V8. Boeiende verhalen die getuigen van passie en betrokkenheid die verder gaat dan zomaar een stuk gereedschap om de klus te klaren. Ook dat is de V8. Een truck die niet alleen maar de nodige power heeft om bergen te verzetten, maar die ook een genot is om te rijden. U leest het allemaal in deze King of the Road.


Overigens is dit jubileum voor ons geen reden om achterover te leunen en te genieten van de afgelopen 50 jaar. De V8 is springlevend en zal verder ontwikkeld blijven worden. Er zal altijd een markt blijven voor de topvermogens en Scania wil hierin een leidende rol blijven spelen.


Al is het alleen al omdat wij zelf stiekem ook een beetje fan zijn van deze legendarische motor.


Janko van der Baan

Executive Director Scania Benelux

Pagina 3

Hoe de king zijn kroon kreeg

Pagina 4

truckshow Bekkevoort

Pagina 5

The Scania Man

Pagina 6

Alfred Gennen

Pagina 7

Tips van Yvan

Pagina 8

op reis met een v8 camper

Pagina 9

v8... in de webshop

Pagina 10

Transport Corroy

Pagina 11

schoner, slimmer, lichter, sterker...

Pagina 12

Zo goed als nieuw

Pagina 13

Sinex

Pagina 14

Nacht van de V8

Colofon

Scania King of the Road | 32e editie | 2019

Verantwoordelijk uitgever:

Erik Hendrikx, Scania Belgium nv-sa

A. Van Osslaan 1 – bus 28

1120 Neder-Over-Heembeek


www.scania.be

Coördinatie:

Chris Vandecasteele

Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke reproductie en de elektronische verwerking zonder de uitdrukkelijke toestemming van Scania Belgium nv-sa zijn verboden. De redactie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor teksten en illustraties die haar ongevraagd worden toegestuurd.