“Scania V8 is en blijft de King of the road”

Sinex (Schreurs International Expedition) uit Berlare verzorgt sinds 1938 internationaal transport naar Spanje en Portugal. De dagelijkse leiding is in handen van Jacques Schreurs, die hiermee de derde generatie vormt in dit familiebedrijf. De specialiteit van Sinex, uit het Oostvlaamse Berlare, is het vervoer van stukgoed, het transport van ADR producten en koeltransport.

Jacques Schreurs: “Dagelijks vertrekken er vrachtwagens richting Zuid-Europa waarbij we onze klanten een flexibele en betrouwbare dienstverlening willen aanbieden. Maar dit kunnen we enkel maar realiseren met een hechte ploeg van medewerkers en een ‘top of the range’ wagenpark.”

Momenteel beschikt Sinex over achttien trekkers, bijna uitsluitend Scania’s uitgerust met de krachtige V8-motor waaronder drie Silver Griffins (2x R580T en 1x R730T) en reeds zeven Scania’s NGS R580.


“De Scania V8 is voor ons de ideale mix tussen een enorm vermogen, betrouwbaarheid en operationeel rendement. Factoren die ongewijzigd zijn gebleven tussen onze eerste V8 142 indertijd en de nieuwe Scania’s van nu. Ondanks de steeds strengere wordende milieunormen weet de V8-motor moeiteloos te overleven, en dit na meer dan een halve eeuw na de introductie van dit type motor. Met de nieuwe Scania R580 is de constructeur er zelfs in geslaagd om het brandstofverbruik nog verder te verlagen, terwijl de vorige V8-motoren reeds een gunstig verbruik toonden. Maar ook het comfort, zicht en bediening van het voertuig zijn naar een nog hoger niveau gebracht, waarbij de chauffeur duidelijk centraal staat. Deze Scania is echt een vrachtwagen die zich richt op het lange afstandstransport. Scania is er wederom in geslaagd om de kwaliteit nog verder te verhogen.”

Rijden op Zuid-Europa brengt niet alleen het maken van vele kilometers met zich mee, maar legt ook de nodige tijdsdruk op de aard van de goederen die ze vervoeren. “Niet enkel moeten we heel wat kilometers overbruggen, maar zitten we ook met bergachtig gebied waar we doorheen moeten. Gemiddeld rijden de wagens bij ons tussen de 170 000 en 180 000 kilometer per jaar en worden na vijf jaar vervangen. Met een V8 kunnen we op dergelijke trajecten, al dan niet dubbel bemand, hogere gemiddelde snelheden aanhouden wat zich snel laat vertalen in tijdswinst. En ieder gewonnen uur is belangrijk binnen de huidige rij- en rusttijden wetgeving. Ondanks de hogere gemiddelde snelheid zien we nauwelijks een hoger brandstofverbruik, in tegenstelling tot wat men misschien zou verwachten.”


“Ook vanuit de hoek van onze chauffeurs horen we enkel maar positieve commentaren. Het rijden met een Scania V8 is voor veel chauffeurs nog altijd het summum. De geweldige rijervaring en comfort van de wagens worden zeer gewaardeerd. We kiezen steevast ook voor rijk gespecificeerde wagens, zowel wat het interieur als exterieur. Want uiteindelijk vertoeven onze medewerkers heel wat uren in hun cabine. Ik vind het dan ook normaal dat ik investeer in het rij- en slaapcomfort van mijn mensen. We merken dan ook bijna tot geen personeelsverloop. De meerprijs van een topwagen verdient zich snel terug” concludeert Jacques Schreurs.

Alle Scania’s worden aangekocht inclusief onderhouds- en herstellingscontract en worden geleverd via Scania Hamme en Drongen waarmee Sinex reeds jarenlang nauw samenwerkt. Deze samenwerking vertaalt zich in het gezamenlijke doel van zowel Sinex als Scania: het leveren van een onberispelijke service naar haar klanten.