Bouwgroep VDD bouwt aan de toekomst met nieuwe Scania XT

De Scania XT G450 stond al te schitteren op Matexpo, nu wordt hij volop gebruikt door Bouwgroep VDD. Eigenaar Didier Van Daele is zeer tevreden. “Zowel met de verkoop en service. Het is zeker een aanrader en we zijn er erg trots mee!”

Dertien jaar geleden begon Didier Van Daele zijn eenmanszaak met ruwbouwwerken. Hij zag het vele werk en de potentie om groter te gaan en startte twee jaar later BVBA Bouwgroep VDD. Een bouwbedrijf in totaalaannemingen, van A tot Z voor de particuliere woningbouw. Inmiddels bestaat zijn team uit 11 man en heeft hij projecten in West- en Oost- Vlaanderen.

Door de groei van het bedrijf liepen ze steeds tegen de maximum haalbare capaciteit van de vorige wagen. Dit was een occasie, waardoor ze wisten dat er vroeg of laat iets kapot zou gaan door slijtage. “Dit jaar was het de tijd én gunstig om een volgende stap te zetten. We wilden vooral groter en zwaarder gaan omdat we soms wel heel dicht op de limiet van de vorige vrachtwagen aan het werken waren. Zowel in laadvermogen als kraanbereik.”

Na onderzoek kwam Van Daele uit bij Scania, omdat deze het beste aan zijn wensen voldeed. “Het belangrijkste aspect was een voertuig te vinden die zowel op de weg als op het terrein eenvoudige bediening heeft en aan onze vragen voldoet. Daarbij denk ik vooral aan de Opticruise gecombineerd met het Clutch on Demand systeem.” Het demovoertuig overtuigde Didier Van Daele om voor de XT G450 te gaan. “Ik vond de cabine echt ruim voldoende voor onze werken en werkgelegenheden. Ook de extra opbergruimten onderaan, rondom, ten opzichte van de concurrenten was dit toch wel één van de aspecten die er bovenuit sprong.”


Inmiddels is de eerste Scania voor Bouwgroep VDD een feit. Meestal rijdt een van zijn collega’s ermee, maar ook Didier Van Daele stapt af en toe achter het stuur. “Vanaf de eerste dag dat de vrachtwagen in ons bezit was heeft hij niet stil gestaan. Het is echt zalig om met de XT het werk te verzetten. De ruime cabine is super en de looks nemen we er natuurlijk graag bij.”