Drie Vlaamse transporteurs praten aan de Groene Tafel uitgebreid over LNG:

“LNG is een volwaardig alternatief voor diesel”

Het fraaie en statige Kasteel Te Lake in Zulte was het decor van een boeiende avond waarin bewindvoerders van een drietal transportbedrijven spraken over LNG als alternatief voor diesel. Transport TV was ter plekke om beeldmateriaal te schieten voor hun TV-uitzending op kanaal Z. Zowel vóór als achter de schermen werden door Sven Beeussaert van Gilbert De Clerq, Dieter Vanoverberghen van DVM Trans en Gert Snel van Gert Snel Transport, ervaringen uitgewisseld omtrent de brandstof. Tegen welke uitdagingen lopen ze aan, hoe reageren de chauffeurs, wáár tankt men zoal? Allerlei praktische zaken gaan over de tafel en geen detail blijft onbesproken. Nico Van hauwermeiren, Director Sales Scania Belgium, fungeert als moderator en leidt het gesprek tussen de drie transportspecialisten.

Terwijl de LNG trekkers van de drie Vlaamse bedrijven in de achtergrond steeds meer in de schemering raken, worden aan de tafel de spotlights steeds meer gericht op de positieve aspecten van de brandstof. Ja, het is nog steeds zaak om de ritten goed te plannen om de tankbeurten in de planning op te kunnen nemen. Daar staat echter tegenover dat men nú al daadwerkelijk stappen zet om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Daar zijn de transportondernemers het over eens: niets doen is geen optie en LNG is thans een duurzamer alternatief voor diesel. Zeker als op termijn de LNG wordt vervangen door Bio-LNG. De tankinfrastructuur is dan al beschikbaar en de huidige Scania LNG trucks kunnen probleemloos overschakelen naar de hernieuwbare versie van LNG.

Na afloop van het gesprek wordt het glas geheven, de camera uitgezet en aan het diner nog uitgebreid nagepraat. Wilt u de uitzending nog eens terugzien? U treft de uitzending van Transport TV hierbij aan.