nieuws

De eerste Scania op aardgas voor De Keyzer Drinks


De Keyzer Drinks is in de wijde omgeving van Brussel/Zaventem een begrip. Het bedrijf is al sinds 1934 gespecialiseerd in de distributie van dranken en belevert tot 120 klanten per dag. Zich bewust van de milieuproblemen werd onlangs een eerste Scania op CNG aangeschaft.

Nieuwe benaming voor Scania’s S-serie


Scania hernoemt haar vrachtwagens in de premiumklasse, de S-serie. In plaats van de letter S gevolgd door het aantal pk’s, wordt de nieuwe handelsnaam het aantal pk’s gevolgd door een S, zoals 450 S of 730 S. De nieuwe naamgeving is alleen van toepassing op de S-serie slaapcabines; met een vlakke vloer. De achterliggende reden voor deze wijziging is een overeenkomst met Daimler AG, de moedermaatschappij van Mercedes-Benz.

Opnieuw Scania’s bij Transport Roosens


Transport Roosens heeft acht Scania R 450 trekkers gekocht. Daarmee komt het Zweedse merk na 30 jaar opnieuw in de vloot van het familiebedrijf dat verhuisde naar een nieuwe vestiging in Kallo en zo opnieuw op de plaats zit waar het allemaal begon.

S’Jegers Trans­port: ervaring opdoen met Scania LNG


Gedreven door zijn grote passie voor het vrachtvervoer startte Karl S’Jegers in 1995 zijn eigen transportbedrijf. Bijna 25 jaar later is dit transportbedrijf uitgegroeid tot een oerdegelijke Vlaamse onderneming die service hoog in het vaandel draagt. Met een vloot van een 300-tal trekkende voertuigen is de onderneming actief in verschillende takken van transport met een grote nadruk op service, veiligheid en aandacht voor het milieu. Zo investeerde S’Jegers onlangs in een tweetal Scania’s op LNG.

Olivier Noll & Fils snel weer op weg met Scania


In februari 2019 richt Olivier Noll zijn eigen transportbedrijf op en koopt hij zijn eerste trekker, een Scania S500. Enkele dagen later wordt zijn gloednieuwe voertuig onherstelbaar beschadigd in een ongeval. Dit is een harde slag voor deze jonge onderneming, maar na een telefoontje naar Scania vindt de transporteur al snel zijn glimlach terug …

vier nieuwe Scania brand­weer­wa­gens met CrewCab in Vlaams-Bra­bant Oost


In juli mocht de Hulpverleningszone Vlaams-Brabant Oost vier Scania P450 autopompen in ontvangst nemen. Het zijn de allereerste CrewCabs van de nieuwe generatie Scania die hun opwachting maken bij de Belgische brandweerdiensten. Er werd dan ook lang uitgekeken naar hun komst.