voor­woord

Jan de Vries

Jan de Vries

Director Sales Scania Nederland B.V.

Beste relaties,


De discussie rondom het concept klimaatakkoord maakt binnen transporterend Nederland veel los. Voor de langere termijn zitten er interessante uitgangspunten in, maar de reis richting volledige elektrificatie zal nog lang zijn en de nodige hobbels kennen. Daar hoef ik u niets over te vertellen. Intussen kunnen er al op veel kortere termijn met een transitiebrandstof als LNG of HVO grote stappen gezet worden tegen een veel lagere investering. De dagelijkse praktijk bewijst dat iedere dag weer. Deze transitiebrandstoffen staan weliswaar ook in het concept klimaatakkoord, maar pas na stevige lobby vanuit de transportbranche. Het zijn de mensen uit de praktijk, zoals u, die de realiteit niet uit het oog verliezen.


De Scania range is compleet en omvat ook de nodige motoren die moeiteloos met alternatieve brandstoffen goede en duurzame prestaties neer kunnen zetten. Ook gaan we binnenkort in Nederland de eerste Hybride van de nieuwe generatie op de weg zetten. Ik kan dat niet genoeg benadrukken. Onze dieselmotoren zijn bijvoorbeeld nog lang niet uitontwikkeld. Zo presenteren we op de komende Bauma in München weer enkele updates aan onze 9- en 13-liter motoren die nog eens tot zo’n 2,5% brandstof extra besparen; en deze SCR-only motoren behoren al tot de zuinigste in de markt. Deze ontwikkelingen gaan gewoon door en zijn zowel gunstig voor het milieu als voor uw portemonnee.

Zoals gezegd is ons nieuwe programma compleet en dat merken we ook aan de reacties uit de markt. Chauffeurs zijn enthousiast over het comfort en het overzicht als ze achter het stuur zitten en de eigenaren waarderen de TCO en het operationele rendement én, met name, het lage brandstofverbruik. Dat zijn de focuspunten waarmee onze collega’s uit Zweden het hele ontwikkelingstraject van de nieuwe generatie zijn ingegaan. Het is dan ook een groot compliment als dat in de praktijk wordt waargemaakt. Dat blijkt o.a. uit de vele goede ervaringen die mij bereiken en de regelmatige herhalingsaankopen die onze dealers mogen noteren.


Jan de Vries

Director Sales Scania Nederland B.V.

Pagina 3

Scania zone

Pagina 4

Bas Kooy Transport

Pagina 5

Nieuws

Pagina 6

50 jaar V8

Pagina 7

Hilbers Transport

Pagina 8

V8 Webshop

Pagina 9

Danny Henskens

Pagina 10

Monteur bij Scania

Pagina 11

Scania Gryphus

Pagina 12

Duurzamer transport

Pagina 13

Events

Colofon

Scania King of the Road | 30e editie | 2019

Verantwoordelijk uitgever:

Erik Hendrikx, Scania Nederland

Spinveld 57

4815 HV Breda

Nederland


www.scania.nl

Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke reproductie en de elektronische verwerking zonder de uitdrukkelijke toestemming van Scania Nederland zijn verboden. De redactie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor teksten en illustraties die haar ongevraagd worden toegestuurd.