Nieuws

VTS koopt Scania om be­trouw­baar­heid en goed verbruik


VTS in Boxmeer realiseerde een uitbreiding van zijn vloot met vier Scania P280 bakwagens met een geconditioneerde dual temperature laadruimte. VTS koos naar eigen zeggen voor Scania omdat het verbruik heel goed is en de betrouwbaarheid boven verwachting is gebleken.

Rotra neemt 500ste Scania in gebruik


Koninklijke Rotra Forwarding uit Doesburg verwelkomde de 500ste Scania in haar wagenpark. De jubileumtruck was een Scania S450 tweeassige trekker met de zuinige 450 pk 13-liter SCR-only motor. Deze trekker maakte deel uit van een grotere order die verspreid over 2018-2019 wordt uitgeleverd en een diversiteit aan specificaties omvat. Deze bevatten o.a. distributievoertuigen met de nieuwe 7-liter motor en 410 pk LNG trekkers.   

Na lange tijd weer Scania’s in het wagenpark van Van de Kamp


“Dit zijn de eerste Scania’s die wij sinds lange tijd kopen,” vertelt directeur Joep van de Kamp van het gelijknamige transportbedrijf in Druten over de aanschaf van een Scania R410 en een S450 trekker. “Wij willen proefondervindelijk vaststellen of ze écht zo zuinig zijn als we in de markt horen.” Beide rijk uitgeruste auto’s gaan internationaal rijden.

GAFFERT GAAT OPNIEUW VOOR SCANIA MET ULTRAKORTE S520 8X2


Hijsspecialist Gaffert in Veghel neemt een bijzondere Scania S520 8x2/*6 in gebruik. De auto is ultrakort gebouwd met een triple as opstelling en kan zo met drie sturende assen optimaal manoeuvreren in krappe ruimtes als fabriekshallen. Het unieke is verder, dat dit het eerste voertuig in deze configuratie is dat bij Scania helemaal af-fabriek van de band is geleverd.

BECK LOGISTICS ZET BIJZONDERE SCANIA 8X2*6 MET AUTOLAADKRAAN IN


Internationaal specialist in industrieel transport en logistiek Beck Logistics uit Nijmegen nam recent een bijzondere volledig luchtgeveerde Scania R450 8x2*6 bakwagen in gebruik die ook als trekker is gekeurd. De truck met twee sturende voorassen en een gestuurde, hefbare naloopas is voorzien van een 105 ton zware HIAB autolaadkraan met een uitschuifbare jib. De truck wordt in opdracht van klanten van Beck ingezet in o.a. de bouw- en energiesector, alsmede voor machine- en speciaaltransport.

De Theo Pouw Groep kiest weer voor Scania vanwege goede TCO


De Theo Pouw Groep, toeleverancier van diensten en producten voor de grond-, weg, water- en betonbouw, koos opnieuw voor Scania. De 20 nieuwe Scania’s zijn allemaal van het type G450 10x4*6 met een hefbare gestuurde naloopas. Bij de aanschaf was de goede TCO en het lage brandstofverbruik een belangrijke overweging om opnieuw met Scania’s de weg op te gaan.

Drie nieuwe Scania R450 trekkers voor Albers Transport


De order voor twee nieuwe Scania R450 4x2 trekkers door Albers Transport uit Landhorst breidde zich plotseling uit naar een derde truck. Dat werd veroorzaakt doordat één van hun bestaande voertuigen tijdens het werk in een graanveld volledig was uitgebrand. Gelukkig kon de Scania-dealer te Nijmegen het bedrijf weer snel uit de brand helpen.

Uitgekiende Scania 8x4 betonmixers voor Rouwmaat


De Rouwmaat Groep in Groenlo nam twee nieuwe 12 kuubs betonmixers met een opbouw van Stetter in gebruik op basis van de Scania G370 8x4 met de middellange dagcabine met normale dakhoogte. Over de configuratie is samen met de dealer in Gaanderen lang nagedacht. Met als resultaat twee bijzondere voertuigen die helemaal op hun taak zijn toegesneden.

AVG TRANSPORT KIEST NA LANGE TIJD WEER VOOR SCANIA


AVG Transport uit Heijen heeft voor zijn wegvloot na lange tijd opnieuw voor Scania gekozen. Het bedrijf kocht ten behoeve van de transportafdeling twee Scania S450 4x2 trekkers met de hoge en luxueus uitgevoerde S-cabine. Voor AVG was de aanschaf ook de eerste kennismaking met de nieuwste generatie Scania trucks.

VAN DER STRUIJK RIJDT UITSLUITEND SCANIA


Transportbedrijf Van der Struijk uit Esch rijdt uitsluitend met Scania’s. Naast agrarische producten, oud- en nieuw papier en bouwmaterialen met volume vrachtauto’s (eventueel met kooiaap) rijdt het bedrijf als huisvervoerder van MBI ook veel steenproducten door de Benelux en Duitsland. Recent kocht men weer vier nieuwe R450 4x2 trekkers. Het zijn voor het bedrijf de eerste voertuigen van het nieuwste type. 

M&M CONTAINERSERVICE KIEST OPNIEUW BEWUST VOOR SCANIA


M&M Containerservice in Wijchen nam recent een P410 8x2 in XT-uitvoering met gestuurde en hefbare vóór- en naloopas in gebruik. Een bewuste keuze want dit is de derde Scania die het jonge bedrijf in korte tijd kocht. De truck heeft een Hiab haakarm installatie waarmee grote containerbakken op- en afgezet kunnen worden.

RTE koopt licht­ge­wicht Scania P360 trekkers


RTE, een onderdeel van RMI, in Rotterdam nam recent twee Scania’s P360 4x2 trekkers in gebruik voor het transport van tankcontainers en swap bodies. RTE koos na een verkenning van de markt voor Scania vanwege het zeer lage eigen gewicht van de trucks, slechts 6.480 kg.; incl. volle brandstoftank en chauffeur.

Daniels Recycling neemt stoere R650 V8 6x2 in gebruik


Met de aankoop van een stoere R650 V8 als 6x2 met hef- en stuurbare naloopas voegt Daniels Recycling uit Tegelen een nieuw paradepaard toe aan de vloot van momenteel zes Scania voertuigen. De auto, die gebruikt wordt in het afzetcontainertransport is voorzien van een 25 tons kabelsysteem van HTS/NCH. Zoals het een vlaggenschip betaamt, is de auto verder uitgerust met alle mogelijke luxe.

TER LINDEN KOOPT SCANIA 8X4 V8 TREKKERS


Windmolen transportspecialist Ter Linden Transport B.V. uit Doetinchem is het 50-jarig jubileumjaar van de Scania V8-motor goed begonnen. Het bedrijf nam twee Scania V8 8x4 zwaar transport trekkers in gebruik. Een met 730 pk en een ‘lichtere’ 580 pk variant. Beide voertuigen zijn voorzien van de hoogste S-cabine in full spec uitvoering en volledig toegesneden op het transport van onderdelen van grote windturbines door heel Europa. Het zijn de eerste Scania’s sinds lange tijd binnen het bedrijf.  

Te Kloe­ze-Bruyl koopt Sca­nia V8 zwaar transport trekkers


Te Kloeze-Bruyl uit Terborg verzekerde zich van een primeur. Het bedrijf kocht de eerste vijfassige 730 pk V8 zwaar transport trekker van het nieuwe type die Scania tot en met de kastenwand achter de cabine compleet direct af fabriek bouwde. Eerder nam het bedrijf al een drieassige Scania S520 V8 zwaar transport trekker in gebruik. Het is de eerste keer in het bestaan van Te Kloeze-Bruyl dat het bedrijf met Scania gaat rijden.

Partnership CleanLease en Scania voor een duurzame inzet van het wagenpark


CleanLease en Scania zijn een partnership aangegaan om het wagenpark van de specialist in textiellogistiek en -reiniging te verduurzamen. Er werd een overeenkomst ondertekend tot de levering van vijftien nieuwe Scania’s en vier opleggers in een full service contract.