Passie voor de Scania V8 met Ransom Flowers

Zodra wij de bloemenveiling van Rijnsburg op rijden zien wij prachtige combinaties staan. We zijn op weg in de goede richting, we gaan namelijk op bezoek bij Ransom Flowers. Hun nieuwe 520S wordt vandaag afgeleverd en wij zijn erbij. Op de parkeerplaats worden wij al hartelijk begroet door een prachtige, strak witte Scania 143M. Boven het laaddok zien wij het logo van Ransom Flowers, in hun logo is het Scania logo verwerkt. Zo te zien hebben we te maken met een echte liefhebber.

Eenmaal binnengekomen worden we hartelijk begroet, haast alsof we bij familie op de koffie gaan. Alle tekenen zijn er dat wij een mooi verhaal gaan maken vandaag, en dat is het zeker geworden. Wat een passie is er binnen dit bedrijf te zien. Passie voor het werk wat ze doen, maar ook voor het materiaal waar ze mee rijden. Jan de Roover, eigenaar van Ransom Flowers, rijdt zelf met een R730. Daarnaast vinden wij in het wagenpark ook nog een 650S, de 143 M, die wij al ontdekt hadden op de parkeerplaats en de 520S, die wij mee vandaag mee mogen afleveren. Ransom Flowers staat bekend om de special paints op hun trucks; op de R730 en de 520S twee prachtige honden en op de nieuwste truck een eerbetoon aan de vader van Jan. Achter elk van de vier voertuigen van het wagenpark schuilt een verhaal, geniet van alle details van de trucks en de passie van Jan de Roover in de video.

In omstreken wordt Ransom Flowers al reeds herkend door de special paint met de hond op de zijkant, een traditie die is voortgezet op de 650S. Op de 650S, die zijn intrede deed bij het bedrijf rond juni, is ditmaal de hond van Jan verwerkt op de bakwagen en trailer. De nieuwe 520S heeft daarnaast nog een zeer bijzondere special paint gekregen als eerbetoon aan de overleden vader van Jan.

Als we hem na afloop vragen hoe het contact met de vertegenwoordiger was moet hij lachen want Account Manager Jan-Peter de Haan staat een paar meter verderop, geen foute antwoorden mogelijk dus. Desalniettemin krijgt Jan-Peter van Scania Sassenheim een pluim, gezien Jan aangeeft dat Rijnsburgers niet altijd de makkelijkste zijn. Met de vraag of hij nog hinder heeft ontvangen van de verplaatsing van de werkplaats van Scania Rijnsburg naar Scania Sassenheim geeft hij aan dat hij hier in eerste instantie minder blij mee was, de locatie was namelijk heel dicht bij de veiling. “Achteraf gezien blijkt het een goede keuze, want het was veel te klein. En wat scheelt het dan, de rijtijd naar de andere kant van de veiling is 5 minuten en de rijtijd naar Sassenheim is 10 minuten”, aldus Jan.

Voor enkele lezers klinkt het hebben van vier V8’en als een ware jongensdroom. We vragen hem dan ook wat zijn advies is voor de jonge lezers en kijkers die later zelf in de transportbranche willen werken. “Dan moet je dat zeker doen. Om iets te bereiken in het leven heb je vertrouwen in jezelf nodig, en je moet er voor de volle 100% voor gaan. Zorg dat je bovenaan begint, dan kun je altijd een stapje terug”, vertelt Jan. En met deze bemoedigende woorden sluiten we het interview af en worden we nog getrakteerd op een stuk taart om de aflevering van de nieuwe 520S te vieren.