Anne Transport

“Chauffeurs zijn trots op hun auto, dat straalt uit.”

Het zijn opvallende wagens. Niet alleen in design, maar ook door de bedrijfsnaam. Voornamen kom je niet vaak tegen en al helemaal geen vrouwelijke. Maar het vertelt precies wat Anne Transport is: persoonlijk.

Anne Sophie Meijndert start begin 2020 haar bedrijf op, maar was zeker geen groentje in het vak. Ze leert het vak na haar studie tijdens haar werk als planner bij haar vaders bedrijf (Meijndert International). Ze ziet de creatieve uitdaging in dat vak en laat de belofte om nooit bij haar vaders bedrijf te gaan werken varen. Wanneer Meijndert International overgenomen wordt gaat ze samen met haar vader mee naar het nieuwe bedrijf. Nadat Rien het bedrijf verlaat, voelt Anne zich ook niet helemaal meer op haar plek en ontstaat het idee om een eigen transportbedrijf op te zetten.

Anne Sophie: “Wij zijn in januari gestart met Anne Transport, in maart begonnen we te rijden met vijf auto’s.” Dit was mogelijk door het vertrouwen van oude klanten en chauffeurs die graag met Anne Sophie en Rien willen samenwerken. Onzeker over haar stap was ze niet. Haar vader, Rien Meijndert, staat namelijk nog aan haar zijde. De vijf wagens komen allemaal van Scania, waar Anne Sophie ook financiering, insurance en service afneemt. “Dankzij het vertrouwen van Scania hebben we deze start kunnen maken.”

In het afgelopen jaar is het hard gegaan, ondanks het voornemen om klein te blijven. Inmiddels zijn er iedere dag achttien wagens onderweg voor Anne Transport, allemaal Scania’s op één Amerikaan na (een hobby van vader Rien). Anne Sophie: “Het lukt toch niet om klein te blijven. We hebben nog zeven wagens in bestelling staan, waarschijnlijk komen daar in de zomer er nog tien bij. Je groeit met je klanten mee, we zijn een dienstverlener. Als je kansen ziet moet je ze pakken. Klanten komen naar ons toe, nee zeggen is gewoon geen optie voor ons”.

Dat Anne Transport zo’n snelle start heeft gemaakt in de ADR-tankvervoer zal je niets verbazen wanneer je kennis maakt met het bedrijf. Het is een echt familiebedrijf, niet alleen de vader van Anne Sophie helpt haar, maar ook haar moeder en haar vriend zijn er af en toe te vinden. Daarnaast worden alle medewerkers als familie behandeld. Dat zit hem in kleine dingen, zoals dat ze aangesproken worden met hun voornaam, maar ook in de wagens. Anne Sophie is afgestudeerd als vormgever, dus de Scania’s zien er pico bello uit. Een genot voor het oog en iedere chauffeur is dan ook trots op zijn wagen. Niet alleen om het ‘standaard’ blauw/gouden design, maar ook vanwege de persoonlijke finesse die iedere wagen heeft.

Anne Sophie: “Bij ons mag veel, al zit er al veel standaard op de Scania. De naam van de chauffeur komt op de deur en ook zijn eigen spreuk komt op de wagen. We verdienen met de auto’s en chauffeurs, dus daar mag ook wat geld aan uitgegeven worden”. Chauffeur Marvin Krieg is maar al te trots op zijn wagen. “Het is de mooiste auto waar ik ooit in heb gereden, net een rijdend hotel. Ik heb naast mijn naam ook de spreuk ‘Toekomst met een beetje verleden’ op mijn wagen staan. Daarnaast zitten er nog wat extra lampjes en een zonneklep op. Je wilt toch een beetje uniek zijn tegenover je collega’s.”

De mooie vrachtwagens reiken verder dan alleen de berijder. Anne Sophie: “Chauffeurs zijn trots op hun auto, dat straalt uit.” Ook Marvin merkt dat klanten het waarderen: “Klanten noemen me gelijk bij naam, dat maakt het persoonlijk. Ze waarderen onze netheid en stiptheid, daar hebben wij ook weer voordeel van”. Rien Meijndert: “Als je aan komt rijden met een kapotte bumper en versleten banden en je bent te laat, dan is dat in lijn met hun verwachting van je bedrijf. Kom je aanrijden met een nette wagen en je bent te laat dan is het een ander verhaal. Gelukkig gebeurt het bij ons zeer zelden dat wij te laat komen”.

Ook achter de schermen wordt er alles aan gedaan om het de chauffeurs en klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Alles is geautomatiseerd, de chauffeur krijgt de opdrachten op zijn telefoon en de klanten krijgen een mail over hoe laat ze de chauffeur kunnen verwachten. Mocht er toch iets gebeuren waardoor de chauffeur iets later is, dan wordt de klant daarvan op de hoogte gebracht.

Dit gaat via een softwarepakket waar ook al bij Meijndert International gebruik van werd gemaakt. “We zijn erg loyaal aan onze leveranciers en klanten. We willen graag dat onze klanten dat ook naar ons zijn, waarom zouden wij dat dan niet doen?” Natuurlijk moet de kwaliteit er wel zijn en blijven, gelukkig is dat bij Scania altijd in orde. Anne Sophie: “Als je belt word je altijd gelijk geholpen. We hebben onze wensen, maar dat komt altijd goed.”