nieuws

Structurele instroom Scania Gryphus-voertuig van start


De bekende DAF 4- en 10-tonners worden vanaf deze week structureel vervangen door de nieuwe Scania Gryphus. Eenheden van alle Defensieonderdelen wisselen daarvoor (vrijwel) wekelijks enkele van hun huidige vrachtwagens om. De luchtmacht en de rijopleidingen reden al met enige nieuwe Scania’s, maar voor het eerst wordt nu ook het boegbeeld uitgeleverd. Dit is de verhoogde, 4-assige en 8-wiel aangedreven Scania Gryphus High Operational.

THIELEN CONTAINERTRANSPORT “EEN SCANIA BLIJFT OVER DE JAREN STRAKKER”


Thielen Containertransport in Deurne nam afgelopen week een nieuwe Scania P410 6x2*4 containerwagen met haakarmsysteem in gebruik. De derde alweer in amper drie jaar. Directeur Jurgen Thielen is dan ook volledig overtuigd geraakt van de duurzame kwaliteit van het merk. “Wij rijden lang met onze trucks. En dan zie je dat een Scania er na 10 jaar nog mooi strak bijstaat.”

BAAK ZET ZEVENTIGJARIGE TRADITIE VOORT MET NIEUWE SCANIA


Als Arjan Baak van het Transportbedrijf JHM Baak & Zn. de eerste meters maakt in zijn nieuwe Scania R450 8x2, met daarop een platte laadvloer en een HMF 70t/m kraan, zet hij daarmee een zeventigjarige traditie voort. Want opa Baak kocht zijn eerste Scania in 1951 en sinds die tijd zijn er talloze in het bedrijf geweest.

LOGICX ZET DRIE NIEUWE SCANIA’S IN VOOR REPATRIËRING


Logicx, een dochteronderneming van de ANWB, helpt gestrande berijders aan vervangend vervoer en zorgt tevens voor berging en transport. Om de logistiek daarachter vlekkeloos te laten verlopen, beschikt Logicx over ca. 100 bergings- en repatriëringsvoertuigen. Deze maand nam Logicx drie nieuwe Scania’s in gebruik. Twee Scania P410 met een laag dak en één Scania R410 met een hoog dak.

VAN KUPPEVELT TRANSPORT KOOPT SCANIA R580 V8


Voor Dave van Kuppevelt uit Beers begint het jaar met grote veranderingen. Ten eerste is zijn transportbedrijf sinds deze maand in één keer twee keer zo groot. Dit vanwege de aanschaf van een rondom luchtgeveerde Scania R580 V8 met een hoog dak en een negen tons vooras. De tweede verandering was het wijzigen van de bedrijfsnaam in Van Kuppevelt Transport VOF. Dit omdat sinds januari zijn tweelingbroer Roy ook in de zaak gekomen is.

TWEE SCANIA R410 8X2 KRAANWAGENS VOOR LOCK TRANSPORT BV


Transportbedrijf Lock Transport BV uit Hardinxveld Giessendam nam afgelopen maand twee nieuwe Scania R410 rondom luchtgeveerde 8x2*6 bakwagens met een platte laadbak, twee sturende voorassen en een gestuurde naloopas in gebruik. Beide voertuigen hebben een middelzware Palfinger Autolaad kraan. Eén van de trucks is als uitbreiding van het wagenpark terwijl de andere in de kleuren van de klant staat waarvoor hij gaat rijden.

SCANIA V8 VOOR SIW STEIGERWERKEN


Steigerbouwbedrijf SIW uit Numansdorp rijdt sinds deze maand met een compleet nieuw wagenpark. Eigenaar Ad van der Meer verving zijn beide trucks door twee nieuwe Scania 520S V8 8x2/*6 bakwagens met een gestuurde voorloop- en naloopas en met daarop een vijf keer gestempelde Hiab 54 ton/m cabinekraan. Ook de bijbehorende schamelaanhangwagens zijn vervangen.

VAN SPREUWEL OVER ZIJN NIEUWE SCANIA’S: ‘DE TCO IS PRIMA’


Recent kreeg Frank van Spreuwel directeur mede-eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf in Eindhoven de sleutels van vijf nieuwe Scania P250 4x2 bakwagens met de verlengde CP17 dagcabine en een hoog dak. Over zijn keus voor het merk is hij heel duidelijk: ‘De trucks zijn veilig, comfortabel en bieden een prima TCO.’