nieuws

LCW GRONINGEN ZET IN OP ADAS MET SCANIA


LCW (Logistiek Centrum Westpoort) uit Groningen gaat met vijf nieuwe Scania’s vol het nieuwe ADAS-tijdperk in. Het bedrijf kiest opnieuw voor het Zweedse merk vanwege de bewezen duurzaamheid, het goede verbruik en de hoge uptime. Ook wil de directie dat de chauffeurs zo veilig mogelijk onderweg zijn. Camera’s en ACC waren al standaard bij LCW. Daar komt nu nog het actieve dodehoek bewakingssysteem bij dat Scania recent aan het pakket veiligheidsmiddelen toevoegde.

VAN DER DONK KIEST WEDEROM VOOR EEN SCANIA V8 580


Van der Donk Sierbestrating uit Vinkel nam onlangs een nieuwe Scania R580 V8 8x2/*6 bakwagen met een gestuurde voor- en naloopas in gebruik. Het is de tweede V8 met 580 pk die het bedrijf aanschaft. “Ik koop voornamelijk V8-motoren vanwege mijn chauffeurs. Sommigen werken hier al 40 jaar,” vertelt directeur Eugene van der Donk over zijn keuze.

OOSTERHOLT TRANSPORT ALTIJD VROEG UIT DE VEREN MET SCANIA


Oosterholt Transport uit Keldonk (bij Erp) nam recent twee nieuwe Scania’s P410 als 4x2 trekker in gebruik waarvan één in een Fuel Fighter uitvoering en de ander met een cabinekraan is uitgerust. Het bedrijf, dat uitsluitend met Scania’s rijdt, is onder meer gespecialiseerd in het transport van geconditioneerde goederen. “Normaal kiezen wij voor een R-cabine. Maar bij de inzet van deze twee voertuigen was een optimale instap belangrijk. Daarom hebben we deze keer voor de lagere P-cabine gekozen”, vertelt directeur eigenaar Gerhard Oosterholt.

COORT TRANSPORT KIEST OPNIEUW VOOR SCANIA


Karel Coort Internationaal Transport uit Brunssum reed onlangs de eerste kilometers met een nieuwe rijk uitgeruste Scania 500S 6x2 Highline met een hefbare gestuurde voorloopas. Voor Coort is de truck een uitbreiding naar de vierde vrachtwagen in het bedrijf dat sinds jaar en dag alleen met Scania rijdt.

NIJSEN COMPANY GAAT NOG MEER CIRCULAIR MET SCANIA


Nijsen company uit Veulen (bij Venray), gespecialiseerd in het hergebruik van voedingsmiddelen, voegde deze maand een nieuwe Scania G450 6x2*4 haakarmvoertuig met een gestuurde naloopas toe aan zijn vloot. Met de truck kan Nijsen zijn dienstverlening in de voedselketen nog verder uitbreiden. Nijsen kiest voor Scania vanwege het bewezen uitmuntende brandstofverbruik. Dat helpt het bedrijf zijn eigen carbon footprint verder te verlagen.

XL COMPANY KIEST WEER VOOR SCANIA


Na tot nu toe altijd gebruikte Scania’s gekocht te hebben, zet stoelenleverancier XL Company uit Uden nu voor het eerst twee nieuwe goed uitgeruste Scania R370 trekkers op de weg. XL Company koopt de trucks vanwege de uitstekende relatie met de Scaniadealer in Veghel. Ook het gunstige verbruik van de 370 pk sterke zescilinder SCR-only motor speelt een rol. Niet alleen vanwege de besparing. Bij XL Company vinden ze het milieu minstens zo belangrijk.