nieuws

KANDT ZET NIEUWE SCANIA 650S IN ALS ZWAAR TRANSPORT­TREKKER


Arjen Kandt Speciaal Transport BV uit Nieuwerkerk a/d IJssel nam een nieuwe rondom luchtgeveerde Scania 650S 8x4 met naafreductie en een gestuurde voorloopas in gebruik als zwaar transporttrekker. Het nieuwe paradepaard van het bedrijf is gekeurd tot 180 ton. De opbouw gebeurde geheel volgens de inzichten van eigenaar directeur Arjen Kandt zelf en telt talloze heel speciale details die het werk eenvoudiger maken.

NIJSSEN FOURAGES KOOPT DRIE SCANIA’S R500 6X2 BAKWAGENS


Nijssen Fourages uit Nieuw-Vennep nam onlangs de eerste van drie nieuwe Scania R500 6x2 bakwagens in gebruik. Fourages gaat de vollucht geveerde voertuigen met gestuurde naloopas inzetten in het transport van paardenmest. Het bedrijf had sinds enkele jaren geen Scania’s meer gekocht. Eén van de trucks geldt als vervanging, twee als uitbreiding.

PETER DAMEN RUILT COMPLETE WAGENPARK OM VOOR SCANIA


Peter Damen Transport uit Ohé en Laak heeft in één keer zijn complete relatief jonge wagenpark ingeruild voor nieuwe Scania’s. De transportondernemer, die in de winkelbevoorrading voor supermarkten zit, koos voor vijf nieuwe Scania P410 A4x2LA trekkers. De auto’s kregen een slaapcabine met een normale dakhoogte.

DE JOOREN GROEP ZET MET NIEUWE SCANIA MULTI BATTERY PHEV DE EERSTE STAP IN ELEKTRIFICERING VAN HET WAGENPARK


Onlangs nam de Jooren groep uit Ouderkerk a/d Amstel de eerste twee van drie nieuwe Scania P320 PHEV’s in gebruik. Het is de eerste plug-in hybride vrachtwagen in de vloot van het bedrijf. De Jooren groep is gespecialiseerd in de retaildistributie en wil daarbij de kleinst mogelijke CO2 voetafdruk achterlaten. Eerder investeerden de bedrijven al in Scania LNG trucks en zetten nu met de eerste PHEV een belangrijke eerste stap in het elektrificeren van het wagenpark.

FULLTANK KOOPT VIER BIJZONDERE SCANIA TANKWAGENS


FullTank in Schelluinen nam onlangs een Scania P410 4x4 tankwagen in gebruik. De brandstofspecialist kocht twee Scania’s P450 10x4 en twee Scania’s P410 in een 4x4 configuratie. Het bedrijf koos voor Scania omdat zij als enige de complete configuratie én de voorbereidingen voor de opbouw geheel af fabriek kon leveren.

VAN DEN HEUVEL ZET BIJZONDERE SCANIA 540S 10X4*6 OP DE WEG


Speciaal transportbedrijf L.A. van den Heuvel uit Werkendam nam onlangs zijn nieuwe 10x4*6 Scania 540S in gebruik. De truck is zeer multifunctioneel geconfigureerd met zowel een 172 ton/meter kraan als een verlengbare laadbak én een afneembare schotel. Dat stelt wel heel hoge eisen aan het chassis en de assen. Dat was één van de belangrijkste reden waarom Van den Heuvel voor Scania koos.

Martin van den Bogerd bv verduurzaamt wagenpark met Scania HEV


Onlangs nam Martin van den Bogerd bv uit het Zuid-Hollandse Bergschenhoek een Scania P320 HEV (Hybrid Electric Vehicle) in gebruik. De Scania combineert een 320 pk 9-liter SCR-only motor met een 115 kW elektromotor. Het systeem is zodanig opgebouwd dat de elektromotor op de snelweg de verbrandingsmotor ondersteunt, maar dat het voertuig bijvoorbeeld bij het betreden van een milieuzone ook vol-elektrisch, en dus zero-emissie, kan rijden. Net als bij een moderne formule 1 motor wordt het systeem door regeneratief remmen weer opgeladen. “Ik wil op elke bouwplaats in Nederland CO2-vrij kunnen lossen,” vertelt directeur Martin van den Bogerd. “Niet alleen om onze eigen voetafdruk te verkleinen, maar ook omdat de klanten van onze klanten er steeds vaker om vragen.”

Van Leuken zand- en grinthandel kiest bewust voor Scania


Zand- en grinthandel Van Leuken nam recent een nieuwe Scania G410 4x2 trekker in gebruik ter versterking van de transportafdeling van het bedrijf. Deze keer werd er gekozen voor een G-cabine met een hoog dak en een standairco. Het bedrijf wil de auto zo meer flexibel kunnen inzetten op bijvoorbeeld meerdaagse ritten.