voor­­woord

Léon Groot

Director Business Support and Marketing & Communications

Beste relatie,


Graag wil ik me aan u voorstellen. Mijn naam is Léon Groot en ik ben sinds 1 maart jl. werkzaam als Director Business Support and Marketing & Communications in het Management Team van Scania Benelux. Hiervoor ben ik 25 jaar bij Scania in diverse functies actief geweest. Eerst in de sales als verkoopbinnendienst, toen als Lease adviseur bij Scania Finance en later weer bij sales als Account manager. Daarna heb ik onze activiteiten in Government Sales opgezet en de laatste tien jaar ben ik als Regiodirecteur verantwoordelijk geweest voor alle sales- en serviceactiviteiten in de regio West, dat heel Zuid-Holland en een deel van Noord-Holland omvat. Een boeiende tijd waarin ik veel heb geleerd. Na mijn overstap heb ik de leiding van de regio West overgedragen aan Sven van Velzen; die ooit als monteur in onze werkplaats is begonnen en zich ook via diverse functies inmiddels had opgewerkt tot Regional Service Manager.


In mijn nieuwe avontuur wil ik al mijn ervaringen en de vele contacten die ik met onze klanten, prospects, leveranciers en collega’s heb gehad meenemen in het verder stroomlijnen van onze ondersteunende processen. Een goede Account manager – en geloof me daarvan hebben we er veel bij Scania – kan niet werken zonder een goed stuk gereedschap om bijv. voertuigen te specificeren of om een TOE (Total Operating Economy) te calculeren.


Daarnaast ben ik de afgelopen tijd ook nauwer betrokken geweest bij de Scania Driver Competitions. Eind mei heb ik de Belgische finalist vergezeld naar de Europese finale in Södertälje, Zweden. Helaas heeft Christophe het niet tot het eindpodium gehaald, maar ik was wel onder de indruk van de professionaliteit van alle deelnemers. U leest er meer over – en nog veel meer - in deze editie van de King of the Road.

Ik wens u veel leesplezier en hoop u gauw eens te ontmoeten op één van onze evenementen.


Léon Groot

Director Business Support and Marketing & Communications

Pagina 3

NXT – een nieuw concept van Scania

Pagina 4

Gered door het vest

Pagina 5

Nieuws

Pagina 6

Flexibele service in trek

Pagina 7

rouwmaat

Pagina 8

Summer... in de webshop

Pagina 9

praktijk­begeleider

Pagina 10

Scania Driver competitions

Pagina 11

events

Pagina 12

Scania truck center

Pagina 13

electric roads

Pagina 14

50 jaar v8

Colofon

Scania King of the Road | 31e editie | 2019

Verantwoordelijk uitgever:

Erik Hendrikx, Scania Nederland B.V.

Spinveld 57

4815 HV Breda

Nederland


www.scania.nl

Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke reproductie en de elektronische verwerking zonder de uitdrukkelijke toestemming van Scania Nederland zijn verboden. De redactie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor teksten en illustraties die haar ongevraagd worden toegestuurd.