nieuws

CORNELISSEN PLAATST ORDER VOOR 32 NIEUWE SCANIA’S


Onlangs plaatste Cornelissen Transport, onderdeel van de Cornelissen Groep met het hoofdkantoor in Nijmegen, een order voor 32 nieuwe Scania’s. De logistiek dienstverlener nam, vooruitlopend op de uitlevering van de voertuigen in augustus, 26 Scania Rental trucks in gebruik. Het grote werkaanbod maakte het nodig om voor deze tijdelijke oplossing te kiezen. 

Scania Transport La­bo­ra­to­ri­um rijdt fos­siel­vrij tussen Zweden en Zwolle


In een samenwerkingsverband tussen Scania, OrangeGas en Fieten Olie gaat het Scania Transport Laboratorium de ecologische voetafdruk op alle ritten tussen de fabrieken in Zweden en de Scania fabriek in Zwolle flink verkleinen. Alle trucks rijden voortaan op de hernieuwbare brandstof HVO100, die in Geesbrug (tussen Hoogeveen en Emmen) wordt getankt. HVO100 is de pure versie van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) en reduceert de totale CO2uitstoot tot 90%. OrangeGas levert de HVO100 en Fieten Olie voorziet de tankinfrastructuur.

KOELTRANSPORT AALSMEER ZET LZV SCANIA’S IN NAAR DUITSLAND


Koeltransport Aalsmeer nam onlangs drie nieuwe Scania S450 6x2*4 bakwagens in gebruik die zowel voor de Nederlandse als de Duitse wetgeving zijn gekeurd als Lang Zwaar Voertuig (LZV).  De koeltransporteur gaat de voertuigen grootschalig inzetten als Ecocombi voor hun Duitse afleveradressen. Het bedrijf, met vestigingen in Aalsmeer en Bemmel, is gespecialiseerd in de geconditioneerde logistiek van bloemen en planten naar de grootschalige Retail in Duitsland en Oost-Europa.

Airsafetytraining.com koopt Scania om Flight Safety Simulator te trekken


Airsafetytraining.com, een nieuw label van Acaleph Opleiding, Training en Adviezen BV in Geleen verving recent zijn 15 jaar oude Scania R Topline voor een nieuwe R370 met een hoog dak. De trekker staat voor een oplegger waarin een flight rescue simulator is ondergebracht. 

Twee Scania’s met Bronto Skylift hoogwerker voor Veiligheidsregio Kennemerland


Om de veiligheid te kunnen garanderen en om snel en adequaat te kunnen opereren heeft de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) twee nieuwe hoogwerkers aangekocht. Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol in de regio is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle regio’s in Nederland. Na het doorlopen van een openbare aanbestedingsprocedure en het grondig analyseren van de verschillende aanbiedingen kwam het concept van een Scania chassis met een Bronto Skylift, aangeboden door Kenbri Fire Fighting, er als het beste uit. Scania Nederland leverde de beide chassis aan het Finse Bronto Skylift die de hoogwerker opbouwde. Kenbri Fire Fighting, die hoofdaannemer is in deze aanbesteding, levert het brandweertechnische gedeelte volgens de eisen van de VRK.

“De Scania G-serie biedt ons de perfecte balans”


Van den Heuvel Logistiek in Uden nam recent vijf nieuwe Scania’s G370 in gebruik. Nog drie stuks worden iets later afgeleverd. De trucks dienen als uitbreiding en vervanging binnen het grotendeels Scania wagenpark van het bedrijf. Van den Heuvel koos voor de G-serie omdat het hen de perfecte balans biedt tussen chauffeurscomfort en handling in de stad.