Op reis met een V8 camper

Begin juni ontvingen wij een bericht van Martin van den Berg, die samen met zijn gezin op wereldreis is. De huidige locatie: China! Het vervoersmiddel: een Scania R560 V8 omgebouwd tot camper! Martin nam contact met ons op omdat er op dat moment wat problemen waren met de versnellingsbak. Voor Scania Assistance geen enkel probleem om dit op te pakken. Assistance is namelijk 24/7 en wereldwijd operationeel. Door de collega’s in China is het gezin keurig geholpen en kon de wereldreis weer verder. Daar wilde we eigenlijk wel meer over weten.

Martin van den Berg: “Als kleine jongen wilde ik eigenlijk altijd al chauffeur worden. Dit is er nooit van gekomen, maar toen we het plan kregen om een vrachtwagencamper te bouwen stond het merk en de motor vast”.


Martin reisde met zijn V8 camper onder andere door Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Rusland, Kazachstan, Kirgistan, Mongolië, China en Iran. “Ons verste punt op de reis zal Scania Beijing zijn. Vooraf hebben we contact gezocht met hen om langs te komen. Dit vonden ze erg leuk. Zeker omdat in China de V8 niet veel voorkomt.

De mooiste rit tot nu toe was in Tibet door de Himalaya. We zijn daar tot 5400 meter hoogte geweest met alleen maar haarspeldbochten.

Vooraf werd ons verteld dat het vermogen van de V8 een stuk minder zal zijn, maar hier hebben we niks van gemerkt. We reden berg op iedereen voorbij. Je voelt je dan toch wel de King of the Road zo hoog in de bergen.


De V8 kan je maar in één woord omschrijven: betrouwbaar. En dat is precies wat we willen en waar we naar op zoek zijn voor deze reis. We rijden vaak op slechte wegen en zelfs nog vaker op zeer slechte wegen. In the middle of nowhere moet je wel op je wagen kunnen vertrouwen.

De V8 is de beste truck ter wereld voor ons, hij brengt ons straks weer veilig thuis. Nieuwe avonturen staan weer op de planning, dus wordt vervolgd!”