voor­­woord

Koen Appels

Director Services Scania Benelux

Scania heeft wereldwijd meer dan 400.000 voertuigen geconnecteerd rondrijden. Deze voertuigen genereren iedere maand gezamenlijk zo’n 2,9 miljard kilometer aan waardevolle data. Een dergelijke truck of bus is een waardevolle bron van informatie voor zijn eigenaar en de chauffeur. Via het Fleet Management portal heeft men toegang tot uitgebreide overzichten en analyses om de prestaties van de truck te kunnen beoordelen. Maar ook de werkplaats maakt steeds meer gebruik van dezelfde connectiviteit om de uptime van het voertuig te verhogen. En dat is belangrijk, immers, een truck die minder stilstaat - gepland of ongepland – heeft zichzelf sneller terugverdiend. Zo helpt de nieuwe technologie ons steeds verder om uw investering sneller te laten renderen. Sinds 2011 wordt iedere nieuwe Scania standaard en zonder meerkosten uitgerust met de Communicator die voor de connectie zorgt. Het enige wat er daarna nog moet gebeuren is dat de nieuwe eigenaar hem laat activeren; ook dat is overigens gratis.

Wanneer een klant een servicecontract heeft wordt volop gebruik gemaakt van de data van het voertuig. De vaste service-intervallen zijn dan verleden tijd en de truck geeft zelf aan wanneer en welk onderhoud er nodig is. Ook zonder servicecontract maakt de werkplaats veel gebruik van de connectie. Daags voor de servicebeurt maakt de werkplaats contact met het voertuig om de status uit te lezen en te kijken welke onderdelen evt. vervangen moeten worden. Deze worden dan tijdig besteld om ervoor te zorgen dat wanneer uw voertuig bij de werkplaats wordt afgeleverd de servicebeurt snel en zonder verrassingen kan plaatsvinden.

Maar alle technologie is niets waard zonder professionele en goed opgeleide technici, die daadwerkelijk uw voertuig onderhouden, en customer advisors die onze klanten dagelijks vriendelijk te woord staan en met raad en daad meedenken. Ook in deze digitale tijden van connectivity blijft het menselijke contact cruciaal.

En we serveren er ook nog een lekker kopje koffie bij….


Koen Appels

Director Services Scania Benelux

Pagina 3

een nieuw platform stads- en streekbussen

Pagina 4

Partnerschappen en hybridesde nieuwe norm in de logistiek

Pagina 5

Trukendoos

Tien jaar Scania Communicator

Pagina 6

Nieuws

Pagina 6

Janssens Transport & Zn`s

Janssens VS Janssens

Pagina 8

Mega Trucks Festival

Pagina 9

Volg je droom, word monteur bij Scania

Pagina 10

Fondek Transport koopt één van de eerste Scania's met 540pk

Pagina 11

Scania AXL

ONTWIKKELD VOOR EEN SLIMME TOEKOMST

Pagina 12

winter in de webshop

Pagina 13

De Groene tafel

JC Dekker gaat offroad met Scania 8x8

Pagina 14

FINANCIAL SERVICES

In goede tijden –
en in slechte

Pagina 15

Scania zet zich in voor de klimaat­doelen

Pagina 16

Deel je feedback en win

Colofon

Scania King of the Road | 33e editie | 2019

Verantwoordelijk uitgever:

Erik Hendrikx, Scania Nederland B.V.

Spinveld 57

4815 HV Breda

Nederland


www.scania.nl

Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke reproductie en de elektronische verwerking zonder de uitdrukkelijke toestemming van Scania Nederland bv zijn verboden. De redactie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor teksten en illustraties die haar ongevraagd worden toegestuurd.