FINANCIAL SERVICES

In goede tijden –
en in slechte

Er is steeds meer interesse voor Scania’s Financial Services. Vandaag de dag kiest bijna de helft van Scania’s klanten ook voor de flexibele financierings- en verzekerings­oplossingen van Scania.

Veel transportbedrijven werden flink geraakt door de financiële crisis van 2008-2009. Ze raakten een groot aantal contracten of opdrachten kwijt en banken werden erg terughoudend bij het verstrekken van leningen en financiering, omdat de transportsector als risicosector werd gezien.

Maar één ‘bank’ trok zich niets aan van de heersende mening: Scania Financial Services. Onze financiële dienstverlener wist zijn klantenbestand binnen een jaar met 25 procent uit te breiden. En dat in het jaar dat de economie haar dieptepunt bereikte: 2009.

“Wij staan klaar voor onze klanten, in goede, maar ook in slechte tijden”, aldus Hans Tardell, Hoofd Scania Financial Services, een wereldwijd opererende organisatie met 900 medewerkers, die momenteel flexibele financieringsoplossingen levert voor 57 lokale markten waarop Scania actief is.

Anders dan bij banken en andere financiële instellingen zijn de medewerkers van Scania logischerwijs experts op het gebied van voertuigfinanciering, voegt Tardell hieraan toe. “Wij kennen het product en de markt en weten voor welke uitdagingen onze klanten dagelijks staan. We mogen dan een mondiaal bedrijf zijn, we zijn lokaal actief.

Scania Financial Services in cijfers

Cijfers uit 2017

Actief in

57

landen

Circa

900

medewerkers

35.000

klanten

80.0000

afgesloten verzekeringen

146.000

gefinancierde voertuigen

Uitgebreid serviceportfolio

Scania’s portfolio van financiële services is in de loop der jaren geleidelijk gegroeid. Al hebben onze oplossingen allemaal nog steeds hetzelfde doel: eigendom van een voertuig gemakkelijk maken door leasing, financiering en verzekering aan te bieden, afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de klant.

Scania’s aanbod bestaat met name uit: flexibele financiering, die aansluit bij het bedrijfsplan en budget van elke klant – of deze nu één voertuig koopt of zijn wagenpark uitbreidt – en verzekeringsservices, met een snelle schadeafhandeling en waar nodig een vervangend voertuig.

Alles draait om bedrijfstijd

“De kern van ons verzekeringsaanbod is bedrijfstijd”, aldus Tardell. “Een vrachtwagen is in feite een bedrijf op wielen. Voertuigen moeten na een ongeluk zo snel mogelijk weer de weg op en schadepreventie kan helpen voorkomen dat een ongeluk plaatsvindt. De hele organisatie van Scania – van Scania Parts, Scania Assistance en onze ondersteunende claimservice tot onze werkplaatsen en verzekeringsspecialisten – staat klaar om het voertuig zo snel mogelijk te repareren, met zo min mogelijk rompslomp en papierwerk.”

Je kunt een klant pas een specifiek servicepakket aanbieden als je begrijpt hoe zijn business in elkaar steekt en waar zijn ‘pijnpunten’ liggen, zoals Tardell het noemt.

“We proberen de services altijd af te stemmen op de behoeften en mogelijkheden van de klant in kwestie”, aldus Tardell. "We gebruiken precies dezelfde aanpak als wanneer we ons modulaire systeem gebruiken om de specificaties van een voertuig op maat te maken. We baseren onze aanbevelingen op onze grondige kennis van de activiteiten van de klant - en ook van de behoeften van hun klanten - de kopers van het transport -".

Scania Financial Services

ons aanbod in het kort

Scania Financial Services

– zoals operationele lease-, financiële lease-, huurkoop- en leningsovereenkomst.

Financiering

– zoals WA-casco-, WA-motor- en wagenparkverzekering (gekoppeld aan het voertuig); hiaat- en overlijdens­risicoverzekering (gekoppeld aan het contract).

Flexibele contracten

voor bijvoorbeeld reparatie en onderhoud kunnen aan het pakket worden toegevoegd.

Ga voor meer informatie naar scania.nl of neem contact op met uw lokale Scania-medewerker of -dealer.