De Baas van Morgen: Daan Smeekens

23 januari stond in het teken van de Baas van Morgen. Daan Smeekens (14) was voor één dag de baas van Scania Benelux. De Baas van Morgen is een initiatief van JINC. Deze organisatie strijdt samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar achtergrond niet de toekomst bepaalt. Naast zogenaamde Bliksemstages nam Scania dus ook deel aan de Baas van Morgen. Hoe zag deze dag er voor Daan uit?

08.30u: Daan wordt door Janko van der Baan opgehaald op zijn school Tessenderlandt in Breda. Uiteraard staat de bedrijfsauto niet op de parkeerplaats, maar zoals het een directeur betaamd gewoon direct voor de deur. Daarna is het tijd om naar het hoofdkantoor van Scania Benelux te gaan. De pers staat hem hier al op te wachten! Een kort interview en een fotomoment in de Scania R540 gaan Daan makkelijk af. Verder krijgt Daan een rondleiding en uitleg over de verschillende ondersteunende afdelingen.

11.00u: Uiteraard mag een bezoek aan een Scania werkplaats niet ontbreken. In de werkplaats Oosterhout krijgt Daan een rondleiding van Service manager Niels Dictus. Hoe onderhoudt Scania klantenauto’s, hoe wordt de voorraad van onderdelen beheerd, hoe is de werksfeer in een werkplaats? Daan krijgt het allemaal te horen.

12.00u – 16.00u: Weer terug in Breda is het tijd voor een lunch. Dit is, hoe kan het ook anders, aan de directietafel. Na de lunch is het tijd om te vertrekken naar de Baas van Morgen conferentie in Den Bosch. Hier komen alle Bazen van Morgen en de Bazen van Vandaag uit de regio samen om de dag samen door te nemen.

De algemene deler van de dag: blijf wie je bent en doe wat je leuk vindt!

Deel dit bericht:

image

Schrijf je in voor King of the Road