nieuws

Scania zet batterij-elektrische vrachtwagens in


De Noorse groothandel ASKO gebruikt twee elektrische Scania-distributietrucks op batterijen in zijn activiteiten in Oslo, Noorwegen. Deze test betekent een nieuwe mijlpaal in de samenwerking met betrekking tot geëlektrificeerde oplossingen.

De resultaten van de hybride voertuigen van Scania die de elektrische modus in stadscentra gebruiken, zijn positief, dus het is logisch om te beginnen met volledig batterij-elektrische vrachtwagens in stadsdistributie. Met de batterijtechnologie die momenteel beschikbaar is, moeten batterij-elektrische vrachtwagens kortere afstanden afleggen en de mogelijkheid hebben om batterijen te kunnen opladen. In stadsdistributie kan dit worden gedaan tijdens het laden of lossen van goederen. De twee vrachtwagens die in ASKO's activiteiten gaan, hebben een batterijcapaciteit van 165 kWh, waardoor ze een bereik van 120 km hebben.

Scania blijft investeren en ontwikkelen in geëlektrificeerde oplossingen en het zal niet lang duren voordat we een omslagpunt bereiken waar elektrificatie voor zwaar transport een solide zelfstandige investering voor transporteurs wordt.

Jouw ultieme partner


Ben jij een bestaande ondernemer of wil jij een eigen transportbedrijf starten? Wil jij een vergelijking maken met je huidige voertuig? Om het echte Scania gevoel te ervaren kun je er best gewoon één proberen. En dat is toevallig, ze staan al voor je klaar! Bekijk hieronder de video wat deze bakwagen nu echt zo bijzonder maakt.

BERGINGSBEDRIJF MODERN KOOPT SCANIA G500 8X2 XT ALLESKUNNER


Bergingsbedrijf Modern met vestigingen in Utrecht en Bodegraven zette onlangs een nieuwe Scania G500 8x2*6 met twee sturende voorassen en een gestuurde naloopas op de weg. De in het opvallende bergingsgeel gespoten auto in een XT uitvoering is een echte alleskunner. Hij vervangt een andere Scania die na 23 jaar trouwe dienst nu met pensioen gaat.

De L-serie van Scania is nu gekoppeld aan de 7-li­ter­mo­tor


De L-serie met knielfunctie van Scania beschikt over alle capaciteiten die nodig zijn voor een truck die is ontworpen voor stedelijke gebieden. Met de introductie van de DC07-motor voor de L-serie neemt het draagvermogen nu toe met ongeveer 360 kilo. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende vermogens: 220, 250 en 280 pk.

POORT HOOGKERK KOOPT SCANIA R650 V8 8X4 ALS BERGINGSTRUCK


“Bij een zware bergingstruck, moet je voldoende vermogen hebben. Vandaar dat wij voor onze nieuwe Scania 8x4 wrecker voor een 650 pk V8 kiezen,” meent Hendrik Poort van het gelijknamige bergingsbedrijf in het Groningse Hoogkerk. Het voertuig met een R Higline cabine is tevens de eerste Scania van de huidige generatie die het merk als vierassig zwaar bergingsvoertuig in Nederland levert.

VERKEERSSCHOOL JANSSEN START CE-OPLEIDING MET EEN SCANIA


Verkeersschool Janssen, die rijlessen geeft in de regio’s Horst, Venlo, Venray, Nijmegen en gemeente Peel en Maas, nam afgelopen week een Scania R410 4x2 bakwagen in gebruik. Het is de eerste vrachtauto binnen het bedrijf en eigenaar Leon Janssen wist vanaf het eerste moment dat het een Scania moest worden.

PUM ENTHOVEN: “EEN ÉCHTE SCANIA HOORT EEN V8 TE ZIJN”


Pum Enthoven uit Lisserbroek nam deze week voor het eerst een Scania in gebruik. De 8x4*4 R520 V8 met een gestuurde naloopas is meteen het paradepaardje van het bedrijf. Hij gaat ingezet worden in de aan- en afvoer van bouw- en sloopmaterialen. Daartoe is de auto uitgerust met een 22t/m HMF cabinekraan en een 26 tons haakarminstallatie van Hyva.

SCANIA 6X4*4 S520 V8 IN XT-UITVOERING VOOR LEENDERTSE BRONBEMALING IN SASSENHEIM


Dave Leendertse, directeur van het gelijknamige bronbemalingsbedrijf in Sassenheim nam onlangs een heel bijzondere Scania in gebruik. Het werd een voor de Benelux unieke bakwagen met de hoogste S-cabine en een 520pk SCR-only V8 motor. En dan óók nog eens in een 6x4*4 configuratie met een dubbel aangedreven met gestuurde en hefbare naloopas én in een XT bouwuitvoering.

12 NIEUWE HIGHSPEC SCANIA’S VOOR KEMPEN VENLO


Logistiek dienstverlener Kempen Transport kreeg onlangs de eerste negen Scania’s uit een order van twaalf stuks afgeleverd. Het betreft hier acht S500 6x2 trekkers met een gestuurde hefbare voorloopas en één Scania S540 6x2 trekker. Daarmee heeft Kempen de primeur dat hij één van de eerste met de tot nu toe sterkste zescilinder SCR-only motor van Scania heeft. Alle voertuigen zijn in stijl van Kempen Transport, zeer rijk uitgevoerd.

100STE SCANIA VOOR RAAB KARCHER


Onlangs nam Raab Karcher in Vriezenveen de honderdste Scania in gebruik. Door omstandigheden zat er een vrij lange tijd tussen nummer 99 en nummer 100. “Soms gaan dingen anders dan je achteraf zou willen”, licht directeur Jan Koppelman toe. “We hebben de oude draad weer opgepakt en zijn weer in contact gekomen met Jan Beukers van de Scania-dealer in Deurningen en dat is wat telt. We hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe Scania.”