Sustainable Solutions

​Onze visie op transport stelt ons in staat koolstofarme oplossingen te ontwikkelen die zijn gebaseerd op drie hoekstenen: alternatieve brandstoffen, efficiënter energiegebruik en slimmer transport.

Nieuwe 7-liter motoren

Nieuwe 7-liter De nieuwe Scania 7-liter motor is de perfecte oplossing voor meer efficiëntie en een lager gewicht, met name voor stedelijke toepassingen.


De DC07-motoren kunnen een brandstofbesparing tot 10% halen, waardoor deze nieuwe familie uitblinkt qua prestaties en rijeigenschappen in het lichtere voertuigsegment zoals distributie en afvalinzameling.

SCANIA HYBRID

Scania presenteert vol trots het nieuwste paradepaardje op het vlak van duurzame transportoplossingen, de Scania Hybrid, die tal van milieuvoordelen kent en de uitdaging aangaat in met name de binnensteden.


Deze HEV (Hybrid Electric Vehicle) is met zijn lage CO₂ -uitstoot en stille modus tijdens het elektrisch rijden uiterst geschikt is voor het rijden van korte ritten buiten de venstertijden in stedelijke gebieden.

Scania gasmotoren CNG/LNG

Scania heeft als toonaangevend truckfabrikant reeds lang ervaring met het rijden op aardgas, zowel in de gecomprimeerde vorm (CNG), als in de vloeibare vorm (LNG). Afhankelijk van de fossiele of de hernieuwbare herkomst van het methaangas, kunnen er CO₂-reducties van 15 tot zelfs 90% behaald worden (in het geval van biogas).


Scania gastrucks zijn sinds hun introductie in Euro 5 continu doorontwikkeld, waardoor er naast twee 9-liter 280 en 340pk motoren nu ook een volwaardige oplossing is voor het lange afstandssegment: de 410pk
13-liter gasmotor, alle drie met een uitzonderlijk koppel bij lage toerentallen.