Trento, Italië


Regionale finale

In de regionale finale namen België (Team Torhout) en Nederland (Team Someren) het op tegen Spanje, Denemarken, IJsland, Bosnië-Herzegovina, Finland, Noorwegen en Rusland. Alleen de eerste twee plekken van deze finale gaven recht op deelname aan de wereldfinale.

Elk team was vastbesloten om de rest te overtreffen, waardoor de concurrentie zeer hoog was. De teams wilden nu niet afvallen, nu de wereldfinale in Zweden binnen handbereik lag. In het Italiaanse Trento behaalden de technici van Scania Torhout een eervolle vierde plek.

Service manager Jo Buysse


Het is heel jammer dat we niet zijn doorgestoten naar de wereldfinale, maar ik ben toch ontzettend trots op mijn team

Service manager Jo Buysse vergezelde zijn team naar Trento en zag hen daar strijden voor elk punt. “Het is een ontzettend sterk deelnemersveld en de verschillen tussen de eerste vier zijn heel klein. Het is heel jammer dat we niet zijn doorgestoten naar de wereldfinale, maar ik ben toch ontzettend trots op mijn team dat ze zich in dit zware deelnemersveld prima hebben geweerd. Met deze kleine verschillen weten we dat we tot de top van Europa horen.”

Het topteam van Scania Torhout bestaat uit de volgende deelnemers: Davy Vanhauter, Arne Deweer, Kevin Declerck, Maxim Van Isacker en Rik Feryn.

Onze collega's van Scania Someren pakte één van de twee finaleplekken, de andere plek ging naar Scania Finland.  Team Someren kon het hoofd koel houden en bleef zich professioneel gedragen tijdens het uitoefenen van de verschillende proeven. Zo scharen ze zich bij de beste Scania monteurs ter wereld.

Op naar de wereldfinale...