TOP TEAM


Theoretische ronde

Scania organiseert reeds enkele jaren met succes de Top Team competitie. Hiervoor kunnen alle dealers van het wereldwijde Scania netwerk inschrijven. Per land mag het beste team naar de Europese finale.

Top Team is een bekend begrip geworden binnen Scania, waar niet alleen de kennis van onze monteurs op de proef gesteld wordt, maar waar ook belang wordt gehecht aan de Teamspirit. Deze draagt zeker bij aan een kans om in de finale te komen. Maar eerst moet je je als team inschrijven.

De teams die zich hebben ingeschreven worden op twee momenten uitgenodigd om de theoretische vragen in te vullen (deel 1 + deel 2).  In totaal zijn er honderd meerkeuzevragen (verdeeld over de twee theoretische rondes) die de teams moeten invullen via My Compass. 

Al de documentatie en gereedschappen die men gebruikt tijdens het dagelijks werk van de teamleden kunnen ook gebruikt worden om de vragen te beantwoorden.

De teams krijgen 3 weken de tijd om de vragen te beantwoorden en in te vullen. Na elke ronde ontvangt elk team zijn behaalde score. De punten van beide theoretische rondes worden bij elkaar opgeteld en de acht teams met de beste score worden uitgenodigd voor de nationale finale.

Hoe word je een 'Top Team'?

Vorm een team met collega’s en meld je aan via het inschrijvingsformulier.  Een team is opgebouwd uit drie à vijf personen, waarbij het aangewezen is om zo veel mogelijk technische competenties in jouw team samen te brengen.

TIP: De service advisor speelt een belangrijke rol.


Elke werkplaats/vestiging geeft ook één 'Local Top Team coördinator' op. Deze persoon is geen teamlid en neemt ook niet actief deel aan de competitie, maar is tijdens de competitie de contactpersoon.

Waarom deelnemen aan de Top Team competitie?

 • De (h)erkenning van jullie eigen Top Team / vestiging.
 • Een unieke kans om Belux en Nederland op de kaart te zetten.
 • Alle teams in de internationale competitie
 • (regionale ronde en wereld finale) krijgen een diploma
 • Elk team en elk teamlid dat aan Top team begint, krijgt een geschenk.
 • Het team dat in de top 3 eindigt van de nationale finale krijgt een bepaald bedrag per vestiging om een gemeenschappelijk activiteit te organiseren:
  • 3e plaats: 500 Euro per vestiging
  • 2e plaats: 1000 Euro per vestiging
  • 1e plaats: 1500 Euro per vestiging en deelname aan de Europese Top Team finale
 • Het wereld Top Team ontvangt een geldbedrag van 50.000 Euro, waarvan 70% wordt geïnvesteerd in de werkplaats en 30% verdeeld wordt onder de team leden.

Behoor je tot de beste 8 teams?
Dan stroom je door naar de Nationale finale