nieuws

Scania CNG-trucks als onderdeel van MVO bij Sligro Food Group Belgium


Sligro Food Group Belgium (SFGB) is één van de grootste foodleveranciers in België. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is ingebakken in het DNA van het bedrijf, niet alleen op het vlak van kwaliteit en veiligheid van de producten die ze leveren, maar ook bij het transport ervan. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen, neemt het bedrijf nu twee Scania P280 bakwagens op CNG in dienst om uit te zoeken wat de positieve effecten ervan zijn.

Team Jumbo-Visma en Scania: partners in topprestaties


Team Jumbo-Visma en Scania hebben de handen ineengeslagen en zijn een partnership aangegaan. Eerder werd daarvoor al een overeenkomst gesloten en deze wordt nu concreet ingevuld met de aflevering van een bijzondere truck waarin een complete keuken en verzorgersruimte voor het team is ondergebracht. Op deze manier beschikt het team over o.a. eigen kookfaciliteiten en heeft zo een betere controle over de kwaliteit en de inhoud van de voeding van het team. Team Jumbo-Visma foodcoach coördinator Karin Lambrechtse: “Een eigen mobiele werkplek en keuken ingebouwd in een wagen van dit kaliber, voorzien van zoveel gemakken en luxe, is dé ultieme droom van elke performance chef die werkt en kookt voor een rondreizend topsportteam van het allerhoogste niveau. De lat ligt hoog, ook in de keuken, met deze faciliteiten kan ik met veel plezier en gemak de beste voeding bereiden om onze mannen optimaal te ondersteunen”. Deze truck is de eerste uit een order van vijf stuks.

Scania G500 solide alleskunner voor FST Funderingstechniek


Een relatief compacte vrachtwagen die wendbaar is, maar toch perfect presteert tijdens het zwaardere werk. Met die specifieke combinatie van capaciteiten stapte het bedrijf FST Funderingstechniek naar Scania. Het bedrijf koos voor de G500 B8x4*4 met kraanopbouw. Een knap staaltje transporttechniek voor een hoogtechnologisch bouwbedrijf.

SITRA KIEST VOOR CNG-TRUCKS VAN SCANIA


Als één van de grote namen in Europa op het vlak van levensmiddelenlogistiek staat het van oorsprong West-Vlaamse SITRA altijd klaar om tegemoet te komen aan de noden van haar klanten. Voor de Nederlandse klant Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie), investeert het bedrijf nu in haar eerste drie Scania-vrachtwagens op CNG. Een duurzame oplossing, zeker in combinatie met het uit suikerbiet geproduceerde biogas.

Eerste Scania LNG voor Euroterminal


Het overtuigende aanbod van Scania op het gebied van alternatieve aandrijvingen was voor Euroterminal reden om voor het Zweedse merk te kiezen. Maar ook andere troeven overtuigden de directie van het bedrijf om een eerste exemplaar van een Scania LNG-truck in de vloot te nemen.

Robuustheid deed Levenstond kiezen voor Scania XT


Meer dan in eender welke andere sector moeten vrachtwagens in de bouw en het grondverzet tegen een stootje kunnen, hun mannetje staan in een wereld waar het er net iets ruwer aan toe gaat. Om die reden koos Levenstond BV uit Vlijtingen bij het Limburgse Riemst voor 10 stuks nieuwe Scania XT.

Scania S650 als redder in nood


Hoe goed een vrachtwagen ook gebouwd en onderhouden is, een panne of ongeval valt niet uit te sluiten. Als depannagebedrijf kies je voor voertuigen die in zo’n geval hun taak als redder in nood met verve kunnen volbrengen. Dat deed ook Depannage Lybaert door te kiezen voor de indrukwekkende Scania S650 6x2/4.

Scania LNG-truck is stille verleider bij Afval Alternatief


Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van de LNG-vrachtwagens van Scania. Zo ook Afval Alternatief, een jong bedrijf uit Dessel dat op een duurzame manier afval ophaalt. Sinds de oprichting acht jaar geleden, slaagde het erin een bestand van meer dan 10.000 tevreden klanten uit te bouwen, voornamelijk kmo’s. Afval Alternatief nam onlangs zijn eerste Scania op LNG in gebruik, een G 410 A4X2NA LNG uitgerust als perskraakwagen.